Du har ingen varer i kurven.

Medarbejdere hos Forlaget Delta

Direktør: Randi Nielsen
Engelskredaktør: Lisbeth Skov Hansen.
Danskredaktør: Nico Ambelas.
Tyskredaktør: Cornelia Cohn Christensen.
Administration og salg: Mujesira Muslic
Grafiker: Mette Bødker
Grafiker: Freelance

Telefonnummer: +45 46 78 70 15

Send os en mail

 

Oktober 2021: Advisering om hackerangreb.

Kære kunder og andre samarbejdspartnere.

Der er sket en stigning i hackerangreb på danske virksomheder, og Forlaget Delta er desværre ikke gået fri. Angrebet har været på vore interne maskiner, og undersøgelser tyder på, at det ikke har spredt sig udadtil. Alle personfølsomme data opbevarer vi på et separat, lukket system, og vores undersøgelser viser, at hackerne ikke har haft adgang hertil.

Angrebet er meldt til Datatilsynet.

Angrebet blev opdaget d. 16. september kl. 13:54, og kl. 14:17 tog vi alle stik ud af samtlige pc’er. Alle maskiner blev sat i karantæne, og vores IT-support (Roskilde IT) gik i gang med at desinficere dem.

Angrebet skete, da en medarbejder fik klikket på et uhensigtsmæssigt link, der var kommet til forlaget via en nedlagt mailadresse. Efter at alle maskiner er blevet renset og desinficeret, har vi ændret spamfiltret til et 3-layer-filter, og lagt et filter over alle hjemmesider, som vi tilgår på computere. Virusprogrammer og skanninger er blevet opgraderet, og alle medarbejdere har gennemgået et kursus i onlinesikkerhed. Vi har således opgraderet vores i forvejen høje sikkerhed yderligere, for at sikre os mod, at det skulle ske igen. Tiltagene gør det næsten umuligt at blive ramt af samme type angreb.

Vi antager, at angrebet har været for at blokere vores adgang til interne data og kræve løsepenge. Det lykkedes ikke for hackerne, og vi er fuldt operationelle igen.

Sikkerheden er nu så høj, at der kan være mails, vi ikke har modtaget. Hvis du mangler svar på en mail, så ring til forlaget.

For at opsummere:

Forlaget Delta har været udsat for et hackerangreb, men angrebet har ikke spredt sig til kunder eller samarbejdspartnere. Personfølsomme data er ikke blevet kompromitteret, og den i forvejen høje sikkerhed er blevet forøget.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående, så ring til os på 46 78 70 15.

Randi Nielsen

Forlaget Delta

Klimavenlige bøger til dig

Her hos Forlaget Delta forsøger vi at begrænse bøgernes CO2-aftryk så meget som muligt. Derfor har vi været meget opmærksomme på alle produktionens led og har blandt andet valgt at:

  • Papiret til bøgerne kommer fra bæredygtigt, klimavenligt skovbrug.
  • Bøgerne trykkes i Danmark, hvilket reducerer transportafstanden.
  • Trykkeriet er miljømærket og arbejder efter markedets strengeste miljøkrav.
  • Vi genanvender papkasserne fra trykkeriet, når vi sender bøger til skolerne.

Hos Forlaget Delta skal vi ikke så langt for at besøge vores trykkeri, det ligger nemlig i Varde, Sønderjylland hos Lise-Lotte.

Vores samarbejde går 15 år tilbage. Når hun har trykt vores klimavenlige bøger, sender hun dem med danske fragtmænd til os i Jyllinge. Her pakker lokale drenge og piger bøgerne om, og sender dem ud, blandt andet i de kasser som bøgerne er ankommet i.

Mange forlag får trykt deres bøger i Asien eller Østeuropa, men ved at bruge et dansk trykkeri nedbringer vi den mænge CO2, der skal anvendes på transport. Samtidigt bliver vores bøger lavet af træ fra bæredygtigt skovbrug, så hver gang der fældes et træ til papirproduktionen, bliver der plantet et nyt.

Fordi vi anvender et miljøvenligt trykkeri og bruger bæredygtigt papir, bærer Forlaget Deltas hæfter både mærket CO2 Klima-neutral tryksag og det nordiske miljømærke Svanen.  Papkasserne, vi leverer hæfterne i (som allerede har været genbrugt én gang), kan sagtens bruges igen. Du kan fx bruge dem til opbevaring, en ny forsendelse eller som på Fredsskolen i Roskilde, hvor de været kreative med bogkasserne i håndværk og design. Vi håber i øvrigt at du affaldssorterer dit hæfte, når du engang er færdig med at bruge det.

 

Har du en lærebogsforfatter i maven?

 På Forlaget Delta modtager vi gerne manuskripter til undervisningsbøger, som passer ind i forlagets profil. Vi vurderer indsendte manuskripter løbende. Hvis du sender til os, så foretrækker vi følgende:

 • Et uddrag af – eller hele – manuskriptet

• En kort synopsis, hvor du forklarer materialets pædagogiske og didaktiske udgangspunkt. Du må også gerne fortælle lidt om din egen baggrund for at producere materialet.

• Kontaktoplysninger: Navn, adresse og e-mailadresse samt evt. hjemmeside.

 For at begrænse papirbrug, foretrækker vi en henvendelse på e-mail, snarere end med post.

 Vi ser også gerne på materialer til andre fag end dansk, matematik, engelsk eller tysk.

 Skriv til Randi på: rn@forlagetdelta.dk

Forkert kundenummer, prøv eventuelt igen.